Kartali Klára – Karma – Előző életek – Reinkarnáció

Ferenc kapcsolata fiával

fiuFerenc már régóta keresi a választ arra, hogy miért nem tud kijönni a fiával sehogyan sem.
– Hiába próbálom õt nevelgetni szép szóval, próbálok a lelkére beszélni, vagy ha elfogy már végképp a türelmem más módszert választok, de durva soha nem voltam hozzá. Próbálok a lelkére beszélni sok esetben, de nem megyek vele semmire. Falra hányt borsó az igyekezetem.
Azonnal megjelent elõttem a két hullámhossz és azt is láttam, hogy óriási a különbség a két hullám között.
Elkezdtem keresni az okot, de mivel a jelenben nem találtam rá magyarázatot, kezdtem visszafelé pörgetni a múltban, elõzõ életekben. Eltelt pár másodperc, mire megláttam, amit kerestem. Hatalmas földbirtok tárult elém, amin egy grófi kastély állt és megláttam a grófot is Ferenc személyében. Azt is láttam, hogy Ferenc egyfolytában dorgál egy tizennégy év körüli fiút, csak még az okát nem láttam, hogy miért? Tovább néztem a képet, közelítettem is magam felé és amikor már egészen közel volt, hirtelen elém tárult az elõzmény.
A gróf testvére tragikus hirtelenséggel elhúnyt, és kiskorú fia további nevelését a gróf magára vállalta. Beköltöztette kastélyába a gyereket és sajátjaként bánt vele. Lelkiismeretesen meg akart felelni a saját maga által kialakított apai szerepnek, hiszen volt testvérének tartozik ennyivel. Elvárásait a fiúval szemben egyfolytában gyakorolta, így lelkiismerete is nyugodt tudott lenni, õneki ez így kötelessége, nyugtatgatta saját magát, idõnként.
A gyerek azonban nem volt hozzászokva az ilyen jellegû neveléshez, hiszen az igazi apjával õk inkább olyanok voltak, mint a barátok. Megbeszélték egymással a problémáikat, mint férfi a férfival, parancsolgatásnak, nevelgetésnek nyoma sem volt akkor.
Ezért aztán a gróffal napirenden voltak az összetûzések, elõtérbe kerültek még a generációs problémák is. Gyakran összekülönböztek az élet mindennapi dolgain, beszélgetéseik a legtöbbször csak dühös szóváltásokba torkollottak.
Kristálytisztán kezdett el körvonalazódni elõttem az ok-okozati összefüggés.
Ferencnek, jelenlegi életében az a feladata, hogy fiát ne inzultálja folyton, ne akarja õt egyfolytában nevelgetni, okos az a fiú, – láttam magam elõtt. Hagyja kibontakozni a saját személyiségében, de ha szükséges, segítse õt és ne erõltesse rá az akaratát.
Mivel a múlt életében ezt nem tudta végigvinni a túlzott lelkiismereti gátak miatt, most is ezt kapta feladatául, csak kétszer olyan nehézségi fokon.
Jelenlegi életében fiával való visszafogott viselkedése nagy kihívást jelenthet Ferenc számára, de ha végig tudja csinálni ezt a lehetõ legkevesebb súrlódási helyzetekkel, akkor a következõ életükben már nem lesz szükség a karmájuk rendezésére.

elvalaszto_vonal2